private.blink

"az erdőben egy útelágazáshoz értem, s én a kevésbé jártat választottam, s ez volt minden különbség." (robert frost)

2003/03/29

egész nap csak alszom. most már kezdem unni. véletlenül elkaptam a zárójeles tévékettőn a Dawson és a haverokat (újabb klassz magyarra ferdítés, yeah), és ezzel nagy kedvencemet, Katie Holmes-t. aztán hívott anyu, panaszkodott egy sort (főzött valami ragulevest, ami ugyan baromira csábító, de nincsen erőm kibumlizni Óbudára. maradok a hideg kajánál.

qrvára unom magam, asszem átsétálok a Szindbádba és megnézem a Bazi nagy görög lagzit. annyian mondták már, hogy sz@r, de most azt hiszem, jól jön majd valami tingli-tangli nyálas film. utána meg tán irány aMcDo. két sajtburger, közepes krumpli (nem kell nagyobb adag, kösz). már 15 éve ismerjük egymást. (vicces, sok éve, éppen ebbe az étterembe akartam jönni dolgozni. aztán nem lett belőle semmi.) vagy nem. over.
na ismét a fedélzeten (egy időre). elmentem végre kontrollra... jól behazudtam, hogy három hónapig ösztöndíjjal voltam Izraelben (azért remélem, télleg leszek kint annyit és úgy :) mert egyszerűen nem volt pofám megmondani, hogy paráztam jönni... meglepően jól fogadta Török doki. az eredmények mindenesetre lehangolóak... 14-es hematokrit, úgyhogy úgy is indított, hogy nem engedne haza. aztán végülis abban maradtunk, hogy hétfőn reggel 8-ra bemegyek, kapok aznap két egység vért (hajrá 0 RH+), aztán majd kedd reggel meglátjuk hogyan tovább. talán lehet ambulánsan is intézni (nem is tudom, mi lenne a jobb). végülis qrvára nincsen kedvem dolgozni...

jófejek a fiúk-lányok, többen is kérdezték, hol/mikor lehet látogatni. mondjuk nem tudom, hogy szeretném-e, hogy ott és úgy lássanak. Ildivel beszéltem, azt ígérte (khm...), hogy a hétvégén meglátogat. hoz valami filmet (ajjajj :) is. Hát, nem tudom...

mindenesetre hazaféle jól bevásároltam. antibiotikum a gyógyszertárba (vettem volna búzafű-lötyit is, de kissé drága volt), aztán kis paradicsom, banán, snidling meg egy jó adag kefír és joghurt. kaja mindenesetre most van itthon, bár az ásványvizem elfogyott.

nem tudom, hogy elmenjek-e a délután az élőtérkép modellezés-főpróbára. Rita sajna hazautazott Nyíregyházára, de néhány ismerős - elvileg - lesz ott. hmm, majd ad hoc.

*******************************************

azon gondolkodtam el amikor meghallottam az eredményeket (ja közben Kuvaitvárosban rakéta vagy bomba robbant, lassan eszakalálódik a helyzet, f@sza... viva la CNN!), hogy félek-e a haláltól? azt hiszem nem. a csúcson kell abbahagyni. ha így alakul, remélem menni fog.

2003/03/26

reggel lemondtam a mai betegeket, irány a Szentisten park (c by D.G.), Anna persze nem jött, de legalább telefonon beszéltünk, meg átküldött e-mailben valami számítást. bárcsak érteném :)) háromkor leléptem, hazajöttem aludni. jólesett. aztán Vészhelyzet és a Peter Arnett riportfilm (zappelve közben a JEM-re). izgi volt, érdekes, helyenként meglepő is akár.
10:45-kor megy a vonatom a Déliből, a Tenkes IC (szerettem a fiatal Zenthe Ferivel a Tenkes kapitányát, de nagyon). jól megkérdeztem az Elvirától. Éhes vagyok. És kéne menni kontrollra is a héten... mindenesetre ha visszaérkeztem, valszeg megyek az Ildihez átolvasni a szakdoliját, kicsit lektorálni, korrektúrázni egyebek. na aztán valamikor (tán a bértárgyalások lezárultával?) irány az SPF. Most meg horpad a kispárna...

2003/03/24

bassz@meg mikor lesz már végre vége ezeknek a rohadt riöliti sóknak? mindegy, nem kötelező nézni. úgy legyen. úgy lesz (?).
sz@rul aludtam. valamikor hajnali 4 körül eszembe jutott (pontosabban felébredtem rá), hogy nem utaltam át az APEH-nek az szja-mat. nosza, gép bekapcs, utalás indít. és ha már, akkor röpke siklás a WIW-re. néhány észrevétel Füli hozzászólásaira, aztán irány az ágyba. Bár reggel 8-ra kellett volna mennem a Faludiba, de betelefonáltam, hogy beteg vagyok. (mint ahogy tényleg). Egy merő láng a torkom, rossz a közérzetem, közelít a depresszió. max. írok majd néhány "verset".

----------------------------------------------

nem végeztem ma túl sok mindent a cégnél. néhány telefon, egyeztetés a könyvelővel (azt mondta, jön holnap 1 és 2 között... egy picinyt szkeptikus vagyok, de majd kigyógyulok belőle :) néhány e-mail és egy parázs ámde annál rosszhangulatóbb vita (????) a szex-pornón a WIW-en. nem bírom a szűklátókörű és vágányagyú embereket. de azokat sem, akik (ind)ok nélkül mindig játszák a Békítőt. viszont a következmény megvan, úgy tűnik, letiltották az OFF-ot. éljen a cenzúra.

----------------------------------------------

már éppen kitaláltam, hogy elmegyek a Cirkóba 7-re a Yojimbo c. ff japán kalandfilmre (szép hogy, egyből eszembe jutott az Usagi Yojimbo című C64-es arcade. bírtam anno, főleg a zenéjét). aztán felhívott az Eszter (tegnap meghalt Tibi, a macsesza (16 évig "éltek együtt") és beszélgettünk. sok minden szóbakerült, próbált segíteni a meló-dilemmámban is, de igazából nem jutottunk sokkal előrébb. "Hát, nem tudom..."

***************************************

gondoltam pihenésképpen elszívok egy shisát, de nem müxik. lehet, hogy a szén rossz, vagy túlságosan megtömtem? mindegy. a háttérben valami szar Van Damme-film pereg, holnapra még készülni kéne, mert 10-kor találkozom a témavezetőmmel, Beával és még nem igazán jutottam semmire.

Hajrá Szabó néni!

2003/03/23

... hát megvolt. megnéztük az Ildivel a Zongoristát. nem is tudom, még nagyon kavarog bennem minden, talán holnapra tisztul egy kicsit. De talán nem is kell, hogy tisztuljon. meglátjuk.

(szegény Ildi meg árulja a lakását, ahova csak néhány hónapja költözött be. valami gubanc van az őseinél anyagilag, és ez lehet egy megoldás. mondjuk ha újra a közelben lakna, azt bírnám. de sajnálom, hogy így összejött neki, remélem a szakdoliját azért befejezi időben. Drukkolok mindenesetre, hajrá kislány!)
Ez az első bejegyzésem... egy ideje már gondolok rá, hogy kéne írni egy amolyan naplószerűséget, de lusta vagyok papírra körmölni. Hát íme, ez lesz az...

------------------------------------

tán akkor valami bemutatkozás? hmm. jártam bölcsibe, oviba, ének-zene tagozatos ált. suliba, aztán jött az AKG és innen mondhatni egyenes út az ELTE-re. és most van egy pszichológus diplomám (és igen, belelátok MINDENKINEK a lelkébe bazmeg!). mostanában pedig phd meg meló. üdv a való világban...


-------------------------------------
Ma mindenesetre egészen jól telt eddig a nap, sikerült 10-re odaérnem a megbeszélt találkozóra az Ajtósi koleszhoz, aztán átsétáltunk a Ritával a Pecsába, a bolhapiacra. Izgi volt, és némi zsákmány is akadt :) Garage Inc. a Metallica-tól (2.500,-) és egy jó kis jazz-es, harmónikás tingli-tangli. Ritának egy Tricky CD, na meg a Hüsi csatos üdítős üveg ajándékba egy barátnőjének. És egy kis meglepi Boginak... egy lendkerekes pirosszemű egér (nosztalgia rulez). A tegnap esti Fight Club videózás után nézgettünk egy site-ot (ezt itt), ahova egy csomó fénykép van felpakolva, és ott látta meg. A Rita gumikacsát keresett, de azt nem találtunk sajna. Eszemb jutott ugyan, hogy ajánljam neki a Konvoj-t Kris Kristofersson-nal, de aztán mégsem. De ha látok valahol, veszek neki egyet, hadd örüljön.

Aztán még egy gyors ebéd a Nagymező utcában a Főzelék Falóban, és most itt ülök a gép előtt (najó, közben azért megnéztem a Jack és Jillt ;) és a zene szól...
Ma még haza kell mennem (most akkor melyik is a haza vajon?...) Óbudára a kimosott cuccokért, és estére beterveztem egy mozit is. Talán a Zongoristát Polanskitól. Még nem tudom...

(15:31) és úgy tűnik igen. most beszéltem az Ildivel (this is a long story about a girl and a boy...). háromnegyed hét, Művész. lássuk a megvádolt művész filmjét!